Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

II Wojewódzki Konkurs Szkół Gastronomicznych

Utworzono dnia 25.11.2018
Czcionka:

         „Potrawy kuchni regionu lubelskiego w nowoczesnej odsłonie” to temat przewodni bieżącej edycji Wojewódzkiego Konkursu Szkół Gastronomicznych. Konkurs odbywał się po raz drugi, a jego finał rozegrał się 22 listopada 2018 r. Uczestnicy musieli zaprezentować danie regionalne z wykorzystaniem ziemniaków i boczku. Do konkursu zakwalifikowało się 8 drużyn z całego województwa Lubelskiego.

         Naszą szkołę reprezentowały uczennice II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Sylwia Buss i Sandra Jeżewska, które przygotowały - Comber z królika na puree z batatów z pierożkiem ,,bida”, roladką jagodową i pure z pietruszki. Przygotowane potrawy oceniało jury składające się z szefów kuchni renomowanych restauracji lubelskich, w składzie:

  • pan Paweł Gałecki– restauracja Hotelu Piano,

  • pan Patryk Kułaga – restauracja Hotelu Piano,

  • pan Piotr Skwarek restauracja Kuchnia Otwarta,

  • pan Karol Zając – restauracja Hotelu Alter,

  • pan Marcin Żydek – restauracja Hotelu Focus.

         Szkolna drożyna uplasowała się na 4 miejscu i niestety nie stanęła na podium, co jednak nie przeszkadza w świętowaniu sukcesu. Pochwały i cenne wskazówki usłyszane z ust szefów najlepszych Lubelskich restauracji otarły łzy i dodały skrzydeł. Nie poddajemy się, lecz zaczynamy doskonalić umiejętności do następnych kulinarnych rywalizacji. Zapraszamy do obejrzenia galerii.

II Wojewódzki Konkurs Szkół Gastronomicznych

Utworzono dnia 25.11.2018, 21:29

Kalendarium

Grudzień 2018
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

 

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 568

W poprzednim tygodniu: 924

W tym miesiącu: 1662

W poprzednim miesiącu: 3531

Wszystkich: 115916

Zegar